VIDEO: Velzeke en Dikkele een pak properder met dank aan deze leerlingen

Leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar van Freinetschool De Kolibrie uit Tielrode bij Temse hebben vanochtend Velzeke en Dikkele een pak properder gemaakt.

“In het kader van onze CREA-GWP klimaatweek brengen we deze week bezoek aan de Vlaamse Ardennen”, aldus juffen Ilse en Ine. “We verblijven in Jeugdverblijf Het Oud Klooster in Dikkele (Zwalm, nvdr.) en planden vanmorgen een bezoek aan het Gallo Romeins Museum in Velzeke. Toen we te voet naar daar op weg waren viel het de leerlingen op hoeveel zwerfvuil er in de bermen lag. Op initiatief van de leerlingen besloten we om er iets aan te doen.”

“We belden aan bij mensen in de buurt en vroegen vuilzakken. Een lange wandeling van in totaal 9 km later hadden we er liefst 9 gevuld. Een win-win situatie want wandelen is goed voor de gezondheid en Dikke en Velzeke zijn nu een pak properder. En… onze jassen zijn gewassen door de regen.”