Parkeren in Zottegem: de problemen met betalen via smartphone, gratis tussen 13u en 14u, lijken opgelost

Zottegem – Meerdere lezers kloegen een probleem aan met de betaling van parkeergeld via de applicatie op hun smartphone. Volgens de genoteerde klachten zou de app, naar aanvoelen van de gebruikers, de kosten tijdens het vrij parkeren tussen 13u en 14u gewoon laten doorlopen. De Beiaard vroeg verduidelijking aan de gemeentedienst van Zottegem.

Daar gingen ze aan de slag met de informatie, met resultaat. De Beiaard dankt alvast de gebruikers die, naar aanleiding van een eerder artikel, op de situatie hebben gewezen.

Reactie van de gemeentelijke dienst: “Wij hebben hiervoor navraag gedaan bij de parkeerfirma en de provider. Zij laten ons het volgende weten” :

“Momenteel is alles zodanig ingesteld dat de parkeersessie on hold wordt gezet om 13u en terug verder begint te tellen om 14u.

Dit was tot 2 weken geleden niet het geval. Dan stopte de parkeeractie om 13u. Om 14u moest men een nieuwe parkeerbeurt starten. Men betaalde dus 2 keer transactiekosten wat uiteraard niet de bedoeling is.

Mogelijks zal de aanpassing van een 2-tal weken geleden even voor verwarring gezorgd hebben bij de gebruikers.”

Volgens deze informatie zou het nu mogelijk moeten zijn om doorlopend parkeergeld te betalen, waarbij de tijd tussen 13u en 14u niet in rekening wordt gebracht. De firma wees voor het recente verleden naar ‘dubbele transactiekosten’.

Na deze opheldering blijft de conclusie overeind dat deze betaalapplicaties best handig zijn in het gebruik, eens uw gegevens zijn ingebracht.

De besparing voor gebruikers zit vooral in de mogelijkheid om de tijd, dus de betaling, stop te zetten van zodra men weer met de wagen vertrekt.

U betaalt, mits enige aandacht, nooit te lang wanneer u, uit schrik voor een eventuele boete, toch maar die extra tijd had toegevoegd,… of wanneer u te lang betaalde omdat u niet over gepaste munt beschikte.

Gedaan met de stress: u hoeft niet meer te gokken hoe lang uw bezoek aan de stad duurt.

Een bijkomend gemak is dat u met een eenvoudige beweging op de smartphone extra tijd kan instellen zonder u terug naar de parkeermeter of uw voertuig te begeven. Handig voor wie op restaurant zit of bezig is met aankopen.

SjK