Turnclub Olympia Oosterzele schittert op BK Acrobatische gymnastiek in Libramont

Turnclub Olympia Oosterzele heeft in Libramont op het Belgisch Kampioenschap Acrobatische gymnastiek topprestaties neergezet. De verbluffende prestaties werden bekroond met GOUD en ZILVER. Het blijft voor Turnclub Olympia Oosterzele, de gymnasten, de ouders en de ganse entourage iets heel speciaals. Na de enorme spanning volgde de ontlading, de titels zijn binnen. Reden genoeg om een feestje te bouwen na een zenuwslopend Belgisch Kampioenschap. Velen deelden in de vreugde.   (Reporter 17, foto’s TOO, DDL)

In het B-niveau (11 — 19 jarigen) behaalde het team van Lisa Van der Haegen, Hanne Desimpelaere en Tine De Feyter een zilveren medaille. In het A-niveau (11 — 16 jarigen) klommen Johanna Tavernier, Amber De Saveur en Nikki Matthys op het hoogste schavotje. Goud! In het A — niveau (12 — 18 jarigen) ontving het team van Janne Hofman en Ruth Ottoy de zilveren medaille. Het team van Louise Struys, Axelle Van Heegde en Eva Hofman werd bekroond met goud. Wat een knalprestaties. Glunderende gezichten bij Turnclub Olympia Oosterzele (TOO): deze drie A — teams plaatsten zich voor het Europees Kampioenschap in Isra ël in oktober 2019. Bestuur, ouders, trainers zijn uiteraard bijzonder trots op deze topprestaties.
Lisa, Hanne, Tine, Johanna, Amber, Nikki, Janne, Ruth, Louise, Axelle en Eva: harde werklust, inzet, gaan en blijven gaan, bezeten van acrobatische gymnastiek, een onuitputtelijke drang tot winnen: ziedaar samengevat het profiel van deze pittige meisjes. Zo’n gedreven jonge gymnasten lopen er niet veel meer rond. Al meermaals kwamen ze nadrukkelijk in de kijker. Nu ook op het BK in Libramont. Illustratief voor hun ingesteldheid is altijd alles geven. Het volle pond. Tot grote voldoening van het bestuur van TOO en de trainers. De meisjes blijven ambitieus. Hun grootste kracht is de mentaliteit, de wil om het uiterste uit hun mogelijkheden te halen. Meisjes met die ingesteldheid hebben altijd meer kans om te slagen. Ze leven voor ‘hun’ team. In Libramont bevestigden ze op een imponerende manier. TOO blijft de ambities aanwakkeren. Met succes. Onvoorstelbare zegehonger. Winnen. Liefst met panache. Alles zelf in handen nemen. Dat is de charme van de acrobatische gymnastiek. Oosterzelenaars, we mogen best fier zijn op onze bloedeigen Turnclub Olympia Oosterzele. Een dikke proficiat.      Reporter 17
X