Zottegemse motorrijder Levi Badie (15) stuntman in nieuwe film Matteo Simoni

 

 

De Zottegemse Motorrijder Levi Badie (15) is stuntman in de nieuwe Vlaamse film ‘Rookie’, met onder andere Matteo Simoni en Veerle Baetens.

In de film wordt het verhaal verteld van een succesvolle motorrijder (gespeeld door Matteo Simoni) wiens carrière erop zit na een blessure. Hij probeert zijn droom alsnog waar te maken door ‘Charly’ op te leiden, een talentvolle motorrijder. Levie Badie doet de stunts voor de acteur die Charly speelt, Valentijn Braeckman. De film wordt geregisseerd door Lieven Van Baelen en komt in 2020 in de zalen. Het is geen toeval dat Van Baelen Levi Badie koos om te stunts te doen. De talentvolle Levi Badie heeft er ondanks zijn jonge leeftijd immers al een opvallende carrière opzitten in de jeugdcategorie ën van het motorracen op circuit. Zo leidt hij momenteel het hoog aangeschreven Nederlands kampioenschap en staat hij op de tweede plek in het Belgisch kampioenschap. Dit jaar heeft hij zich ook tot doel gesteld deel te mogen nemen aan de Red Bull Rookies. Een competitie waarbij enkele van de 100 geselecteerden worden uitgekozen om 1 of zelfs 2 jaar lang professioneel te trainen en gecoacht te worden. Het is een springplak naar de absolute wereldtop.