De teloorgang van het Abdijpark. Jan Rasquin roept op tot actie.

'Gotna aundelek nikieêr marcheeren?'

Geraardsbergen. Net als heel wat inwoners van Geraardsbergen is Jan Rasquin sterk ontgoocheld in de erbarmelijke staat waar het Abdijpark zich momenteel in bevindt. Jan Rasquin wil niet bij de pakken blijven zitten: ‘Ik denk dat we het geval van het Abdijpark in Geraardsbergen van alle kanten bekeken hebben. En dan nu actie.’ Rasquin rolt een actieplan uit om het Abdijpark weer in zijn oude glorie te herstellen.

1. Wie kan mij zeggen bij wie we de toestemming moeten vragen om het Abdijpark te ontdoen van (zwerf)vuil en om losliggende/kapotte materialen bijeen te verzamelen ?
2. Waarmee kunnen wij de opgehaalde materialen verzamelen en waar moeten we ze plaatsen opdat de betrokken overheden ze komen ophalen en verwijderen ?
3. Bij wie kunnen wij een – Gratis – verzekering afsluiten om de ‘propermakers’ te verzekeren tijdens het uitoefenen van hun missie ?
4. Wie/welke dienst van het stadsbestuur kan zorgen voor de logistiek en de begeleiding om een dergelijke actie in goede banen te leiden ?
5. Waar en wanneer komen we bijeen om met vereende krachten – onder het motto “Geen woorden, maar daden” – aan deze klus te beginnen ?
6. (meest belangrijke natuurlijk) WIE DOET ER MEE ? Giesbaargeneirs, we doen er iets aan. Stadsbestuur, hier is jullie kans om te tonen dat jullie het woord ‘Burgerparticipatie’ ernstig menen. Voor de duidelijkheid : dit voorstel mikt op VRIJWILLIGE participatie. En als er een (of meerdere) horeca ër (met de voorziening van de nodige hapjes en drankjes tijdens de ‘Herfstopkuis’), of als er een professional in tuinbouw/groenbeheer (voor de goede raad) wenst deel te nemen, steeds welkom !
Gotna aundelek nikieêr marcheeren?

Reacties welkom op tolk@janrasquin.be

X