Illustratieve afbeelding

Inbraakgolf in de regio. Slachtoffers in Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem

Het voorbije weekend waren er in onze regio heel wat inbraken te betreuren. De politie telt er voorlopig 13, met   slachtoffers in Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem.

In Vlierzele werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestelwagen leeggeroofd. Het ging om de bestelwagen van een schrijnwerker. De dieven gingen aan de haal met meer dan 7.000 euro aan professioneel materiaal. Er waren die nacht nog inbraken in bestelwagens die geparkeerd stonden in het Aalsterse en in onze regio. In totaal werden vrijdagmorgen drie inbraken vastgesteld in Sint-Lieven-Houtem en één in Zottegem. Zaterdagmorgen werden zeven inbraken vastgesteld in Herzele en één in Sint-Lievens-Houtem. Zaterdagochtend kreeg de politie ook melding van een diefstal uit een voertuig in Sint-Lievens-Houtem. Politiecommissaris Gunther Van Steenberge van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem laat weten dat er in de meeste gevallen geld en juwelen werd buitgemaakt. En dat de politie verscherpt toezicht houdt. “Onze interventieploegen hebben in de vooravonden en ’s nachts gerichte patrouilles uitgevoerd en aan buurtbewoners hebben we gevraagd attent te zijn voor verdachte situaties en indien nodig onmiddellijk het nummer 101 te bellen.”