Nederlander die in Brakel werd opgepakt met drugs krijgt 30 maanden met uitstel

Een 30-jarige Nederlander uit Eindhoven is in beroep veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met uitstel voor de teelt van 70 kilo cannabis. In eerste aanleg kreeg hij nog 30 maanden cel waarvan de helft met uitstel, maar hij ging voluit voor de vrijspraak. Volgens zijn advocaat was het immers niet bewezen dat er THC (de psychoactieve stof in cannabis) in zat. Zakaria M. werd in de nacht van 7 op 8 september 2016 betrapt op de Aldi-parking in Brakel. In de bestelwagen lag 70 kilo cannabis. Er had toen een grote klopjacht plaats op het Industrieterrein van Brakel omdat men een vermoeden had dat er nog personen bij betrokken waren.
De Nederlander beweerde slechts éénmaal in Brakel te zijn geweest maar zijn GSM werd verschillende malen gecapteerd in Brakel. Hij beweerde dat die in de auto is blijven liggen en dat zijn vriendin ook met de wagen reed.
Het hof veegde de argumenten van tafel en de Nederlander kreeg 30 maanden met uitstel.

Foto’s archief BB

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X