11-november vieringen in de Zwalmstreek

Zowel in Zwalm als in Brakel hadden er ter gelegenheid van 11- november ( wapenstilstand) herdenkingen plaats in de centrumgemeente.

Munkzwalm

In Munkzwalm had er een mis plaats die werd voorgegaan door E.H. De Cremer.

Vervolgens was er de herdenking aan het monument dat er fraaier bij staat dan de vorige jaren   en tijdens zijn toespraak beklemtoonde burgemeester Eric De Vriendt dat er werk zal worden gemaakt van een uitvoerige herdenking van verzetsman De Coene   die zal worden geprogrammeerd   tegen 2021.

Tricolore vlag kwam niet tot zijn recht

De Belgische driekleur zat tijdens de herdenking vast zodat alleen de zwarte en gele kleur goed zichtbaar waren. Een vervelend moment maar in de loop van de namiddag was dit euvel hersteld en wapperde de nationale driekleur voluit.

 

Nederbrakel

In de kerk van Brakel werd eveneens een dienst georganiseerd die werd voorgegaan door E.H. Alain Babylon. Het regende pijpenstelen tijdens de plechtigheid aan de gedenksteen. Opvallend aan de gedenksteen was de aanwezigheid van verschillende helmen met daarbij een   Duits exemplaar.

Er werden bloemen neergelegd door verschillende politieke   en andere organisaties. Er waren toespraken van NSB-voorzitter   Andr é Van Den Haute en vice-premier Alexander De Croo. Vervolgens werd iedereen uitgenodigd voor een drankje op het gemeentehuis.