Jongsocialisten verkiezen nieuw bestuur.


Geraardsbergen. Op 14 december 2019 verkozen de Jongsocialisten een nieuw bestuur.  Met Sven van Hecke (27) en Stijn De Bock (31) kiezen de sp.a-jongeren voor 2 jonge en ervaren voorzitters. Het duo-volgt, Celien De Gauquier op. Van Hecke en De Bock : “Het zijn grote schoenen om te vullen maar we doen er alles aan om de grootste politieke jongerenwerking van Geraardsbergen te blijven. ”

Een gedeeld voorzitterschap
Ik ben relatief nieuw in de politiek. In 2018 besloot ik me volop te smijten voor het toekomstproject van sp.a Geraardsbergen.  Ik kreeg erg positieve reacties uit mijn omgeving dat ik me wou engageren voor Geraardsbergen en voor de jeugd.  Als leerkracht en medestichter van Ultimate Frisbee Geraardsbergen, ben ik nauw betrokken bij wat er leeft bij de jeugd. Ik wil een brug vormen tussen jongeren en de politiek. Graag  draag ik ook bij aan een warmere Geraardsbergse samenleving, een gemeenschap waarin iedereen telt en iedereen mee bouwt een stad waar het aangenaam wonen, leven, werken, sporten en ontspannen is.” zegt kersvers voorzitter Van Hecke.

“De vraag hoe we als samenleving moeten omgaan met de toenemende ongelijkheid in de samenleving en dit moeten combineren met de investeringen die we moeten doen voor het klimaat, is iets waar we vaak worden op aangesproken. Samen zoeken naar oplossingen is een doel.” zegt Van Hecke. 

Waarom specifiek de jongeren?
“Jongeren liggen wakker van de precaire financiële toestand van de stad, de kille besparingen met de sluiting van Den Dok, de sluiting van de Materniteit van het ziekenhuis, het rampzalige parkeerbeleid enz. Het zijn maatregelen die iedereen treffen én in het bijzonder jongeren en jonge gezinnen. Dit aan de kaak stellen en oplossingsgericht meedenken, wordt onze missie. ” verduidelijkt De Bock.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X