Lange Munte Scheldewindeke bruist van het leven

Een concept dat bewoners samenbrengt

De Nieuwjaarsdrink, die voor de vijfde maal georganiseerd werd voor de bewoners van de Lange Munte in Scheldewindeke, werd een mooi succes. Tot groot genoegen van het buurtcomit é tekende 60 % van de bewoners van de Lange Munte present. Van een ruime respons gesproken. Velen wilden in Tuincentrum Horta Suenaert in Scheldewindeke de super gezellige ‘Après Ski Receptie’ niet missen. Alles zat mee, het weer, eten en drinken, prima sfeer, de Lange Munte bruiste van het leven. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Vanaf 11 u 30 werden de ‘goedgemutste’ deelnemers ondergedompeld in een relaxte sfeer. Het buurtcomit é Lange Munte (zeg maar ‘t Vliegveld), dat in 2015 zijn eerste buurtfeest organiseerde, had alweer voor een receptie gezorgd met liters bubbels, bier, frisdranken, BBQ- worsten, soep. En uiteraard ontbrak de roem de ‘Lange Munte handcreated gin’ niet. Gelukkig gingen veel bewoners op zondag 19 januari de deur uit, om zich eens goed te ontspannen en eens alle zorgen te vergeten. Het bleef gans de namiddag heel gezellig. Vroeger liepen de bewoners van de Lange Munte mekaar stom voorbij. En zie, nu genieten ze voor de vijfde maal samen van het buurtfeest. Men wil met dit buurtfeest de contacten stimuleren. Het comit é slaagde er alweer in op zijn eigen manier veel bewoners warm te maken om naar het buurtfeest af te zakken. Een concept waar nieuwjaarwensen en idee ën kunnen uitgewisseld worden. Op die manier valt de puzzel in mekaar. Absoluut een geslaagde editie. En blijkbaar kunnen de bewoners van de Lange Munte het met elkaar goed vinden. Veel dank aan Tuincentrum Horta Suenaert dat zijn accommodatie ter beschikking stelde. Na afloop had het springlevend buurtcomit é en mooie verrassing in petto. Je kreeg een unieke ‘Vliegplein’ attentie. Het feestcomit é Lange Munte weet als geen ander hoe je in de nieuwjaarsmaand januari moet genieten: met buren, vrienden, veel eten, drinken, veel gezelligheid, muziek. Zaliger kan het leven niet zijn. Een leeg-in-je hoofd en lekker in-je-vel-gevoel.           Reporter 17