Ann De Winter pakt uit met eigen coronalied

De Oosterzeelse sopraan Ann De Winter duikt in volle coronacrisis op met een eigen coronalied. Het coronavirus inspireerde haar om een lied te schrijven en creatief te blijven. Haar zoon Emile begeleidt haar uitstekend op piano, hoewel hij een basgitarist is. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Ann De Winter vindt het ook belangrijk om in te spelen op deze situatie. Vrijdag was haar origineel coronalied al te horen op AVS. En ook op sociale media wordt het lied druk bekeken en gedeeld. Het lied werkt als een medicijn. De veelzijdige Ann De Winter blijft uiteraard ook geregeld in haar kot, de lockdown leverde ook in deze barre periode toch nog iets positiefs op. In deze sombere tijden werkt muziek altijd. Met een knipoog een boodschap overbrengen. Enjoy. Het coronavirus laat ons zien dat de wereld in de problemen kan komen en dat iedereen nu moet bijdragen. We kunnen enkel het coronavirus counteren door de regels stipt na te leven.   Reporter 17