© Google Streetview

Station Zottegem voortaan helemaal afgesloten tijdens het weekend

Sinds voorbije donderdag heeft de NMBS in verschillende grote stations (zoals o.a. Brussel-Zuid, -Noord en -Centraal, Gent Sint-Pieters, Leuven) de toegang beperkt tot de hoofdingang. Deze beslissing werd genomen “omwille van de zeer forse daling van het aantal treinreizigers en de daardoor verminderde reizigersflux in de stations”, aldus de NMBS. Om dezelfde reden wordt een aantal kleinere stationsgebouwen (zoals in onze provincie in Beveren, Eeklo, De Pinte) zelfs helemaal afgesloten. Dit gebeurt voortaan ook met nog andere kleinere stations zoals in Zottegem (ook Denderleeuw, Dendermonde, Wetteren), weliswaar alleen tijdens het weekend.

De NMBS benadrukt dat, ook in de stations die afgesloten zijn, de perrons uiteraard altijd toegankelijk blijven en dat deze maatregel geen gevolgen heeft voor de dienstregeling die sinds de corona-lockdown van toepassing is. Bovendien kunnen treinreizigers voor tickets altijd terecht aan de verkoopautomaten en op de website of app van de NMBS, aldus nog de mededeling van de spoorwegmaatschappij.