Corona-Update: AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Communicatie van AZ Sint-Elisabeth Zottegem:

Voorzichtig kunnen we stellen dat onze activiteit in het kader van de corona-infecties over zijn piek zit. Woensdag konden de eerste 2 pati ënten die langdurig beademd werden op intensieve zorgen verhuizen naar de revalidatie-afdeling. Eerdaags zullen nog 2 of 3 pati ënten hen vervoegen.

Omdat besmette personen minder beroep hoeven te doen op intensieve zorgen, hebben we deze week ook 1 van de 2 intensieve units terug corona-vrij kunnen maken. Zo krijgen we opnieuw meer ruimte  om ook niet besmette pati ënten kritische zorgen aan te bieden. Alle doorgevoerde veranderingen zijn evenwel snel terug totaal operationeel voor het geval zich een nieuwe golf coronazieken aanmeldt.

Om het aantal besmette personen laag te blijven houden, zijn alle preventieve maatregelen onverkort van kracht: handhygi ëne en dragen van mondneusmaskers, social distancing en zoveel mogelijk “in uw kot blijven”.

#SEZZtegencorona#corona😷