Robby Cobbaert draagt zijn zege op aan overleden ploegmaat.

Er stonden in Iddergem maar liefst 161 renners aan de start van deze oefenwedstrijd. Na 17 ronden waren er uiteindelijk een zeventigtal die de wedstrijd konden uitrijden. De wedstrijd werd gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis van de vorige week overleden Niels De Vriendt, de belofte die door hartfalen ons veel te vroeg heeft verlaten. Zijn ploegmakkers van het VDM-Trawobo Cycling team stonden op de eerste startrij om hun vriend te eren. En ook tijdens de wedstrijd was hij constant in hun gedachten. Ayco Bastiaens reed zelfs vanaf de eerste ronde weg uit het peleton en had meteen een mooie voorsprong opgebouwd van iets meer dan twintig seconden. Een ronde later kreeg hij het gezelschap van een tiental hardrijders. Meteen lag de koers in zijn beslissende plooi. De beteren zaten vooraan en het peleton werd al vlug op een achterstand van anderhalve minuut gereden. De laatste ronden kwamen ze nog wel wat terug tot op iets minder dan één minuut, maar het kalf was verdronken. Vooraan draaide het uit op een spurt die van heel ver werd ingezet door Oost-Vlaams kampioen Robby Cobbaert, eveneens van het VDM-Trawobo cycling team. Enzo Wouters van Tarteletto-Isorex en Jenno Berckmoes van Home Solutions-Soenens kwamen nog heel dicht opzetten, maar de overwinning was toch voor Cobbaert, die met de vingertjes in de lucht verwees naar zijn overleden ploegmakker. Emoties ten top natuurlijk, want alles was nog zo vers. “Ik denk dat Niels tevreden zal zijn met mijn overwinning. Hij was vandaag zeker een steun voor ons allen, het was alsof hij met ons meereed. Toen ik vorige week aan zijn urne stond heb ik hem beloofd dat de volgende voor hem zou zijn. En kijk, wat zou hij blij geweest zijn.” aldus een fel ge ëmotioneerde Cobbaert.

 

Uitslag:

  1. Cobbaert Robby – (VDM-TRAWOBO CYCLING TEAM)
  2. Wouters Enzo
  3. Berckmoes Jenno
  4. Goeman Andreas
  5. Naudts Thomas
  6. Caethoven Kenneth
  7. Merckx Niels
  8. Verhulst Lothar
  9. Marchand Gianni
  10. Bastiaens Ayco