Reconstructie moord kleinzoon op grootvader te Moerbeke

'De verhalen over drugs zijn uit de lucht gegrepen.'


Geraardsbergen. Naar aanleiding van de moord van een kleinzoon op zijn grootvader op 14 augustus 2019 was er deze morgen een reconstructie in Moerbeke. De advocaat van de   verdachte zegt dat de reconstructie vier uur duurde. De verdachte van de moord zou goed hebben meegewerkt. De advocaat benadrukt eveneens dat de verhalen over drugs uit de lucht gegrepen zijn.

Op 14 augustus 2019 omstreeks 19.17 uur werd de politie opgeroepen om tussen te komen bij een incident in de Stoffelstraat te Moerbeke. ‘Bij aankomst door de politie werd het levenloze lichaam aangetroffen van de 81-jarige bewoner. De verdachte, de 23-jarige kleinzoon van het slachtoffer, was nog aanwezig in de woning. Hij wachtte de komst van de politiediensten en de hulpdiensten af. Het CSI-team van de federale politie en een wetsdokter kwamen ter plaatse. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht. Degrootmoeder, 81 jaar oud, die eveneens aanwezig was in de woning kon vluchten en de hulpdiensten verwittigen. Afgelopen nacht stapten ook de onderzoeksrechter en het parket af om na te gaan wat er precies is gebeurd. De verdachte werd gearresteerd en zal vandaag verhoord worden en nadien voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag op zijn grootvader. De exacte omstandigheden en de mogelijke beweegredenen van de vermoedelijke dader zullen het voorwerp uitmaken van het verder gerechtelijk onderzoek.’

Naar aanleiding van de moord van een kleinzoon op zijn grootvader op 14 augustus 2019 was er deze morgen een reconstructie in Moerbeke. De advocaat van de   verdachte zegt dat de reconstructie vier uur duurde. De verdachte van de moord zou goed hebben meegewerkt. De advocaat benadrukt eveneens dat de verhalen over drugs uit de lucht gegrepen zijn.

Julien Borremans