Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

©Sophie Richez - Verdeling uitvaartkruisjes

Verdeling uitvaartkruisjes verloopt dit jaar anders wegens de verstrengde coronamaatregelen

Het is een jaarlijkse traditie dat de uitvaartkruisjes worden verdeeld op de dag van Allerheiligen. Wegens de verstrengde maatregelen verloopt het dit jaar anders.

“We beleven nog steeds moeilijke tijden. Een tweede golf trekt ondertussen heel fel aan. De maatregelen vragen veel flexibiliteit van iedereen. Gisteren, woensdag 28 oktober, werd er in het dekenaat Aalst beslist om geen publieke erediensten meer toe te laten. De curves van besmettingen en ziekenhuisopnames moeten naar beneden, zeker in Oost-Vlaanderen. Bij het kerkpubliek zijn er veel risicopati ënten. Als geloofsgemeenschap in groot-Ninove willen wij niemand gevaar laten lopen én de gezondheidszorg niet verder in de problemen brengen.

De voorbije maanden waren niet de gemakkelijkste voor jullie. Rouwarbeid kost veel energie. De buitengewone tijd doet iedereen ervaren hoe kwetsbaar en broos wij zijn. Voor het mysterie van de dood zijn er geen woorden en valt elke verklaring in het niets. Hopelijk is er – ondanks de afstand – troost, échte hoop en hier en daar een schouder…

De parochiegemeenschap wil jullie in deze dagen nabij zijn. Jullie zijn als familie welkom in de Abdijkerk van Ninove, dit is de grootste en veiligste kerk van Ninove. We houden in de kerk afstand en er is ‘ éénrichtingsverkeer’. Uit veiligheidsoverwegingen wordt ook de lichaamstemperatuur gemeten en we dragen het mond- en neusmasker. Er is een verschillende in- en uitgang. Kom niet alleen, maar kom voor dit gevoelig moment met enkele geliefden. Nooit mogen christenen het gevoel hebben dat ze alleen staan.

Jullie zijn welkom op zondagen  1 november of 8 november of 15 november    telkens van 14 tot 17 uur.

Jullie zijn dus vrij om te komen wanneer jullie willen voor een kort ontmoetingsmoment, voor wat licht en warmte. Alvast bedankt voor het begrip en de flexibiliteit.” aldus Pastoor Alexander

X