Minderjarige daders uit Brakel naar een gesloten instelling

Het Parket van Oost-Vlaanderen gaf volgende reactie op de overvallen van gisteren in het centrum van Brakel

“In Brakel werden op vrijdagnamiddag 20 november 2020 twee personen slachtoffer van een afpersing, respectievelijk van een poging diefstal met geweld. Telkens werden de slachtoffers hierbij bedreigd met een mes.

De daders konden gevat worden. Het betreft 2 minderjarigen die vandaag voor de jeugdrechter dienden te verschijnen. De jeugdrechter heeft beslist om de minderjarigen voorlopig te plaatsen in een gesloten instelling.”

Wnd korpschef uit Brakel Delphine Schelpe voegde daar het volgende nog aan toe: ”  De overvallen werden gepleegd door twee personen. De slachtoffers liepen geen verwondingen op.   Al snel kon een ploeg van PZ Brakel een eerste verdachte vatten.   Dankzij de bijstand van PZ Ninove, PZ Ronse, PZ Zottegem en PZ Geraardsbergen/Lierde kon ook de tweede verdachte gevat worden door de collega’s van Ninove.   Tijdens de zoekactie naar de twee verdachten werden nog enkele andere personen gecontroleerd die aan de persoonsbeschrijving van de verdachten voldeden. Beide verdachten zijn minderjarig.  Op zaterdag 21 november verschenen beide minderjarigen voor de jeugdrechter en werden ze allebei overgebracht naar een jeugdinstelling voor een time-out.”