Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Groen licht voor eerste fase herinrichtingswerken Provinciebaan in Zottegem en Oosterzele

De slechte staat van de Provinciebaan (N46) tussen Zottegem en Oosterzele is al langer een doorn in het oog van de lokale gemeenschap. Om die reden werd de snelheidslimiet er in het verleden ook al verlaagd van 70 naar 50km/u. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zet nu het licht op groen voor de broodnodige herinrichtingswerken tussen de spoorlijn Gent-Zottegem en deelgemeente Velzeke. De weg wordt heraangelegd over een traject van bijna 1,4km, m ét afgescheiden fietspaden en voetpaden.

 De N46 is een belangrijke verkeersader tussen Aalst en Oudenaarde. In Zottegem kruist deze ter hoogte van kruispunt “’t Voske” de N42. De weg is vandaag onvoldoende uitgerust   om het verkeer op een veilige manier te verwerken. In samenwerking met de stad Zottegem en de gemeente Oosterzele worden er afgescheiden fietspaden en voetpaden voorzien. Zottegems schepen van Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening Evert De Smet: “Deze eerste fase van de herinrichting van de Provinciebaan is een zeer belangrijke stap voor Zottegem en de ruimere omgeving. Naast de goede doorstroming voor wagens en vrachtwagen, wordt ook veel aandacht besteed aan het comfort en de veiligheid van fietsers en voetgangers.”

Gescheiden rioleringsstelsel

De vergunning die door Vlaams minister Zuhal Demir werd verleend, slaat echter niet alleen op de bovengrondse herinrichting van de weg. In één beweging wordt ook geïnvesteerd in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir: “Met dit project slaan we verschillende vliegen in één klap. De verkeersveiligheid gaat er flink op vooruit en elke meter gescheiden rioleringsstelsel die aangelegd wordt, verbetert de kwaliteit van onze oppervlaktewateren. Met de aanleg van bufferbekkens verkleinen we bovendien ook de kans op toekomstige overstromingen.” In een tweede fase zal diezelfde ingreep ook gebeuren in het deel van de N46 tussen de huidige werken en de rest van de deelgemeente Velzeke.

X