Omgewaaide bomen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties

Rukwinden houden aan

De Dijk en de Kampstraat te Schendelbeke


Geraardsbergen/Schendelbeke. Deze nacht trok een regenzone over ons land. Felle rukwinden tot 100 km/h ontwortelden verschillende bomen. Dit leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties. Op De Dijk te Schendelbeke belandden twee bomen op de weg. Doorgaand verkeer was een tijdlang onmogelijk. Ter hoogte van de Kampstraat versperde een afgeknapte boom een fietspad. De brandweer was deze morgen al heel vroeg uit de veren om het wegdek vrij te maken. De Dijk werd een tijdlang voor alle verkeer afgesloten.
Volgens het KMI zwakt de wind later op de dag even af naar matig. De rukwinden halen dan snelheden rond 60 à 70 km/h. Tegen de avond zijn er opnieuw rukwinden mogelijk van 80 km/u of iets meer. Het blijft dus opletten

Julien Borremans