Gekantelde keermuur moet worden afgebroken en heropgebouwd

Stad Geraardsbergen niet aansprakelijk


Geraardsbergen. De keermuur van de vijver van de Abdijsite helt gevaarlijk over en dreigt in het water te vallen. De situatie is zo prangend dat er spankabels zijn aangebracht om de keermuur tegen te houden. Schepen Martine Duwyn (Open Vld): ‘Een deel van de keermuur van de vijver van het Abdijpark is naar aanleiding van de aan de gang zijnde renovatiewerken gekanteld richting de vijver. Over de oorzaak wenst de stad op dit moment geen verdere verklaringen af te leggen. Belangrijk is dat de stad hierin geen aansprakelijkheid treft.’ Volgens schepen Duwyn zal de stad Geraardsbergen – buiten de oorspronkelijke voorziene kosten voor herstel van de vijvermuur – geen extra kosten aanvaarden. ‘Samen met een stabiliteitsingenieur en de aannemer zal aan een oplossing worden gewerkt om de muur te herstellen. De aannemer zal eerst omzichtig de muur tot op zekere diepte afbreken en deze dan duurzaam heropbouwen.’

Julien Borremans