ingezonden College Melle

Melle, College: secundair 3 workshops rond verkeersveiligheid.

in samenwerking met 'Vlaamse Stichting Verkeerskunde' een verkeersweek

ingezonden College Melle

Om de twee jaar organiseert het College van Melle in samenwerking met ‘Vlaamse Stichting Verkeerskunde’ een verkeersweek. Het college is geregistreerd als SMS-school (Slimme Mobiele School). Hierdoor worden initiatieven rond verkeersveiligheid gedeeltelijk gesubsidieerd De komende twee weken komen er verschillende workshops aan bod omtrent veiligheid in het verkeer. Alle leerlingen volgen drie interactieve, op maat gemaakte, workshops.

ingezonden College Melle

Op woensdag (17/03) zijn de zesdejaars aan de beurt. Ze starten met een voordracht door Vincent Leus. Het Emilie Leus Fonds richt op preventie van rijden onder invloed, sensibilisering hieromtrent en het steunen van jonge verkeersslachtoffers met een verworven beperking … opdat het overlijden van Emilie niet totaal zinloos zou zijn.  In code oranje is het aan de scholen zelf om te bepalen wie de essenti ële derden zijn die de campus corona veilig kunnen betreden. ‘Dat Vincent Leus een essenti ële derde is staat zonder discussie vast’, aldus de organisator Simon Vandaele. ‘De verkeersweek organiseren we tweejaarlijks voor alle leerlingen, maar Vincent is een jaarlijkse spreker voor de zesdejaars. Na de spreker staat de tuimelwagen op het programma als sensibiliserende bouwsteen in een bredere vorming voor veilig verkeer. Elke dag moet een verkeersveilige dag zijn. Deze week willen we voor alle leerlingen in het teken van de verkeersveiligheid plaatsen.

ingezonden College Melle

Preventie van risicogedrag in het verkeer mag geen toevallig en occasioneel initiatief zijn. De werkgroep Verkeer blijft dan ook op regelmatige basis verkeers- en mobiliteitseducatie

X