Start van sociale fietsleverdienst Keetinge in Zottegem en Brakel?

Keetinge heeft JOUW hulp nodig!

Een nieuw sociaal, lokaal en duurzaam verhaal wordt geschreven in Zottegem en Brakel. En jij kan beslissen of het van start zal gaan of niet.

We hebben het over project Keetinge, een innovatief korte keten-project van Voedselteams vzw.

Klik HIER voor meer info.

Wat houdt het project in?

In samenwerking met Stad Zottegem, Gemeente Brakel en het OCMW worden kansen gecre ëerd voor mensen bij wie het wat moeilijker loopt in het leven. Deze personen worden begeleid doorheen een laagdrempelig werkervaringstraject dat hen vaardigheden en attitudes aanleert die in een job van pas kunnen komen. Stiptheid, ploegenwerk, verwerken van administratie en natuurlijk: sociaal contact.

Met hen als koeriers wil Voedselteams via een elektrische cargobike (met koelinstallatie) lokale, duurzame producten naar het hart van de stad en de mensen brengen. Zo worden sociale, mobiele afhaalpunten met lekker eten van dichtbij gecre ëerd. Een lokaal, sociaal en
duurzaam verhaal.

Bekijk HIER een korte, informatieve video over het project (met o.a. Marijn De Valck).

Wat kan jij doen?

Jij kan helpen om dit project van droom naar werkelijkheid te leiden! Want die cargobike en koelinstallatie kost een hoop centen en die zijn er nog niet… Word een schakel in hun Keetinge en doneer nu! Dankzij jouw donatie help je hen aan het benodigde bedrag om de cargobike en de nodige koelingselementen aan te kopen zodat ze van start kunnen gaan.

De electrische cargobike zal worden aangekocht bij XCYC, een sociaal economiebedrijf uit Duitsland dat mensen met een beperking op een duurzame manier tewerkstelt. Doneer nu en word één van de schakels in deze Keetinge! Elke euro die je aan deze Keetinge doneert wordt verdubbeld dankzij Streekmotor23. Bij stortingen boven de 40€ krijg je een fiscaal attest voor belastingsvermindering automatisch toegestuurd.

Productaanbod en prijzen?

Nieuwsgierig om een blik te werpen op het productaanbod en de prijzen? Dat kan hier. Met maar liefst 37 deelnemende boeren/producenten uit de streek van de Vlaamse Ardennen en het Gentse ommeland bestrijkt het aangeboden productaanbod het volledige gamma van ontbijt tot avondeten. Brood, confituur, melk, boter, kaas, charcuterie, groenten, fruit, vlees, vis, vegetarische producten, ready-to-eat maaltijden, fruitsappen, aperitief, bier, wijn, … en zoveel meer.

Zo komen bvb. de appels en peren van de in Zottegem gelegen Fruitkwekerij Coppens, de wijnen van de Zottegemse wijngaarden van Wijndomein De 3 Fonteinen, shiitakes en oesterzwammen van Ecosnooze te Brakel, losse groenten van Rerum Natura te Oosterzele, geitenzuivel van De Volle Maan uit Sint- Lievens-Houtem en schapenzuivel van De Schapenmelkerij te Brakel. Alle boeren/producenten van Voedselteams zetten in op duurzaamheid en seizoensgebonden, gezonde producten. Deze geweldige boeren krijgen ook een eerlijke prijs voor hun producten. Gegarandeerd en volledig transparant.

En de voedselkilometers?

Die worden tot een minimum gereduceerd door een samenwerking in het transport waardoor slechts één gekoelde camionette alle bestellingen levert in maar liefst vijftig afhaalpunten. En Keetinge wordt graag het 51 ste afhaalpunt én het eerste mobiele afhaalpunt 🙂 Allemaal te bestellen via een eenvoudige webwinkel. Zonder abonnementsformule, volgens de
hoeveelheden en de timing die jij nodig acht. Zoiets wil jij wel steunen en gebruik van maken, toch?
Afhaalpunten?
Voedselteams wenst drie wekelijkse afhaalpunten op te richten in Zottegem op zaterdagvoormiddag
waar je terecht kan om gedurende één uur je producten af te halen. E én op de Markt te Zottegem, een
tweede op de parking van de Bevegemse Vijvers en een derde locatie nog te beslissen door de inwoners
van Zottegem. In Gemeente Brakel worden twee afhaalpunten ingericht. E éntje op de Markt en een tweede locatie die wordt gekozen door de inwoners van Brakel.

Hoe jullie meebeslissen voor die locatie?

Dat wordt later nog gecommuniceerd via de Facebook-pagina van Keetinge. Even geduld. Eerst de nodige centjes binnenhalen…

De journalisten van AVS kwamen alvast langs en maakten een mooie reportage.

Jij helpt toch ook mee om dit lokaal, sociaal en duurzaam verhaal werkelijkheid te laten worden?

Dank alvast voor jullie gulle donatie en hopelijk tot snel met lekker eten van dichtbij.

Meer info via onderstaande links of via keetinge@voedselteams.be

Link donatiepagina: https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/29652
Link Facebook pagina: https://www.facebook.com/keetinge
Link webwinkel: https://localfoodworks.eu/store/2862
Link promotievideo: https://www.youtube.com/watch?v=-S7TIaNm28Q
Link AVS-video: https://www.youtube.com/watch?v=XqN71AM1ox8

Contact: Jan Haegeman, 0470/921681, keetinge@voedselteams.be