SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bloemen op kruispunt Kampstraat en Onkerzelestraat

Beeld Armand Matthijs

Onkerzele. Bij de recente, snel uitgevoerde verkeerswerken in de Kampstraat ontstond er een klein verkeerseilandje.   Eerder was deze plek een opstelling van lelijke plastiekbakken om het  eenrichtingsverkeer tussen  Kamp-, Botermelk- en Onkerzelstraat in Onkerzele  te regelen. Kinderen van de plaatselijke basisschool De Springplank plantten er met veel enthousiasme voorjaarsbloeiers aan. Zij konden hierbij rekenen op steun en advies van hun leraars, enkele arbeiders met begeleider Patrick en de stadsbestuurders burgemeester Guido De Padt (Open Vld) en schepenen Veerle Mertens (CD&V) en Fernand Van Trimpont (CD&V).

Fietsstad komt later
De bestuurders zijn enthousiast over deze nieuwe realisatie, waarover eerder al veel deskundigen advies konden geven. Dorpsraadvoorzitter De Mulder ving geen kritiek op van de dorpsgenoten. Fiets-kerkfabriek-voorzitter De Ron stelde ook vast dat de plaats een beetje  fietsvriendelijker werd.
Later komt er nog een boom   en wat verlichting op de plaats van   het bloemenperkje. De voetpaden werden aangepast en wat verbreed. Het fietspad vanuit Ophasselt stopt aan Brekpot en werd niet doorgetrokken tot aan de Atembekeweg.

Het blijft opletten op de gladde geverfde stroken. Een fietsstad zijn we hier nog lang niet. Misschien worden we dat later…

Armand Matthijs

X