Zottegem: her en der speciale verkeersregelingen

LEEUWERGEM ZOMERT

Door het plaatselijke Feestcomité Leeuwergem wordt op zaterdag 28 augustus in en rond café Imeland ‘Leeuwergem Zomert’ georganiseerd. Vanaf 16 uur kan men er mooie prijzen winnen met het reuzebingospel en om 20 uur begint het (thuis)optreden van Filthy Tunes. Voor de kleinsten is er doorlopend pret te beleven op het springkasteel. Omwille van deze activiteit zal het gedeelte van de Gentsesteenweg tussen de Buke en het Ontmoetingscentrum afgesloten worden voor het verkeer (+ parkeerverbod). Er moet in beide richtingen omgereden worden via Straatje en Klokfontein.

BIERFESTIVAL BIJ DE SMAAKTOERIST

Resto-bar De Smaaktoerist aan de Trapstraat (centrum) houdt op zaterdag 28 augustus een Bierfestival. Naast de lancering van het eigen Toeristbier zal, met de medewerking van zeven brouwerijen, van 11 tot 22 uur kunnen geproefd worden van een 70-tal bieren. Ook zijn er optredens en andere animatie voorzien. Naar aanleiding van dit Bierfestival zal het gedeelte van de Trapstraat tussen de Zavel en de Molenstraat van 7 tot 24 uur parkeer- en verkeersvrij gehouden worden. Er moet omgereden worden via de Hoogsttraat, Meerlaan en Molenstraat.

VESPATREFFEN IN SINT-GORIKS-OUDENHOVE

Op zondag 29 augustus organiseert Vespaclub Zottegem een eerste eigen Vespatreffen, dat ook opgenomen is in de nationale toerkalender van VC Belgium. Op het programma staan twee rondritten van ca. 50 km met start (tussen 9 en 10u30), middagstop en aankomst aan het Ontmoetingscentrum Sint-Goriks. Ter gelegenheid hiervan zal die dag van 9 tot 18 uur een parkeerverbod gelden in de Sint-Goriksstraat, vanaf huisnummer 11 tot 15. Ook zal er in deze straat van 8 tot 20 uur vanaf het kruispunt met Ten Bosse geen doorgaand verkeer toegelaten worden en vanaf het kruispunt met het Kruiswaterplein alleen plaatselijk verkeer.

SPORTWEDSTRIJDEN IN ERWETEGEM

Erwetegem viert dit weekend kermis en daarbij staan ook sportwedstrijden op de affiche. Over de kermisjogging (+ halve marathon) op zaterdag 28 augustus en over de wielerwedstrijden op zondag 29 en maandag 30 augustus alsook over de speciale verkeersmaatregelen die daarmee gepaard gaan, kunt u uitgebreid lezen via deze links: Kampioenschap halve marathon en kermisjogging in Erwetegem en Ook twee wielerwedstrijden op de Erwetegemse kermisaffiche.

X