Ook twee wielerwedstrijden op Erwetegemse kermisaffiche

Naar jaarlijkse gewoonte zorgt Wielerorganisatie Erwetegem ervoor dat er ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente ook wielrennen op het programma staat met twee wedstrijden voor dames op zondag 29 en maandag 30 augustus, beiden met start en aankomst op de Kattenberg maar over een (deels) verschillend parcours.

Op zondag komt de dames-jeugd in actie. De meisjes-juniores (die eerst starten om 15 uur) en de meisjes- nieuwelingen (die invallen na twee ronden) moeten dan respectievelijk negen en zeven keer volgende omloop afleggen: Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Smissenhoek, Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg. Op maandag gaat het parcours voor de dames-elite (start om 14u30, elf ronden) via de Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Klemhoutstraat, Potaardestraat, Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijden voorziet een tijdelijk politiereglement een aantal speciale verkeersmaatregelen. Voor de inrichting van de aankomstzone zal er op beide dagen reeds vanaf 10 uur niet mogen geparkeerd worden in de Kattenberg. In de andere (voornoemde) straten of in het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours, zal er op zondag 29 augustus vanaf 13 uur en op maandag 30 augustus vanaf 12u30 parkeerverbod zijn. Ook zal in de meeste van die straten ’s zondags vanaf 14 uur en op maandag vanaf 13u30 eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (in de rijrichting van de rensters). In het gedeelte van de Wijnhuizestraat tussen de Smissenhoek en Krassestraat alsook in het gedeelte van de Ragestraat tussen de Smissenhoek en Engelstraat zal alleen plaatselijk verkeer mogen. Al deze verkeersmaatregelen zullen telkens gelden tot 18 uur.

X