‘Zet ook in op autoloze fietsverbindingen tussen dorpen en het stadscentrum.’


Geraardsbergen. Fietscampagne en Rebus zijn blij met de invoering van de fietszone in het stadscentrum van Geraardsbergen, maar pleiten voor nog meer faciliteiten voor fietsers. Fietsstraten zorgen voor meer veiligheid en comfort voor fietsers jong en oud. In alle straten blijven ook de auto’s welkom; ze mogen de fietsers echter niet voorbijsteken en max 30km/u rijden. Maar volgens beide organisaties is er meer nodig. Er is nood aan o.a. extra fietsstallingen. Daarnaast sommen nog enkele tips en adviezen voor de Dienst Mobiliteit op, om fietsverkeer in en rond Geraardsbergen nog aangenamer en veiliger te maken.

‘Maak de Markt op zondagvoormiddag autovrij van 8u tot 12u tijdens de wekelijkse Rommelmarkt op zondag.’ Daarnaast moeten foutparkeerders op de Markt ‘beter worden aangepakt.’
In samenwerking met de scholen kunnen op wandel- of fietsafstand dropzones worden georganiseerd. Zo kan het autoverkeer in het stadscentrum worden verminderd.

‘Zet  verder in op autoloze fietsverbindingen tussen dorpen en het stadscentrum. Dat kan bv via het jaagpad, bestaande goede fietsverbindingen, (te verharden) buurtwegen en eenbaanswegen als fietsstraat.’ Fietscampagne vzw en Rebus vzw komen daarmee op voor een ononderbroken netwerk van vrij liggende fietspaden en fietsstraten tussen het centrum en de deelgemeenten en aangrenzende dorpen en steden.

Julien Borremans

X