Dunk!festival gaat op verplaatsing spelen

Van een benefietconcert voor de plaatselijke basketclub Helios groeide Dunk!festival snel uit tot een gerespecteerd postrockevent met bezoekers uit verschillende hoeken van de wereld.

Na passages in de Bevegemse vijvers, OC Velzeke en De Populier wijkt Dunk!festival voor de volgende editie uit naar de voo?uit in Gent. We gingen even bij het team luisteren over de beweegredenen rond deze verhuis en hoe dat ontvangen wordt bij het publiek. 

Vrijwilligers

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door talrijke vrijwilligers die naast activiteiten tijdens de optredens enorm veel tijd in de opbouw en afbraak van het festival steken. Sinds het ontstaan van het het festival in 2005 is de vaste kern natuurlijk al wat ouder geworden en zitten ze in andere levensfases. Voordeel van een locatie zoals voo?uit is dat deze bij wijze plug&play is en er volledig kan ingezet worden op de acts/muziek.

Internationale bezoekers

Een groot percentage van festivalgangers komt afgezakt naar Dunk!festival uit het buitenland, omdat er in Zottegem nu eenmaal niet veel overnachting opties zijn had je in Velzeke ook de mogelijkheid te kamperen. Naar Gent uitwijken wil ook zeggen dat er veel meer opties zijn om de nacht door te brengen en de stad te verkennen.

Ontvangst

Uit de eerste reacties op sociale media blijkt dat er toch een terughoudende respons is … De unieke locaties van de laatste edities (o.a. podia in het bos) hebben een diepe indruk nagelaten bij de bezoekers en ze vrezen voor een verlies van charme. Dunk! Is er van overtuigd dat ze dit gevoel snel gaan kunnen doen vergeten en kijkt uit naar de nieuwe mogelijkheden in de voo?uit.

Tot op Dunk!festival 2022 in Gent (26-27-28 mei)!