Oosterzele eert de regenboogkleuren

In Oosterzele moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Er is geen plaats voor discriminatie. Om die reden doet de gemeente mee met de internationale dag tegen holebi-en transfobie en hijst ze de regenboogvlag.

Al een aantal jaar op rij hijst de gemeente Oosterzele de regenboogvlag op het dorpsplein op de internationale dag tegen holebi- en transfobie. Ook dit jaar wappert de vlag op 17 mei. Oosterzele wil op die manier de LGBTQ+-gemeenschap een hart onder de riem steken en tonen dat ze een inclusieve en warme gemeente is.

Burgemeester Johan Van Durme: “ln september 2021 is een regenboogzebrapad aangebracht ter hoogte van de markt in Scheldewindeke. Dat pad is een herkenbaar symbool en blijft het hele jaar door zichtbaar. Met dat zebrapad zet de gemeente haar inclusiviteit letterlijk in de verf.”

X