Attente sluiswachters voorkomen dat woning mee in de vlammen opgaat

 

Idegem. Ter hoogte van de Ankerstraat en het Sas te Idegem brak dinsdag 31 mei omstreeks 10.45 uur een brand uit. De sluiswachters hadden als opdracht om aan het Sas te Idegem onkruid te verbranden. ‘Het is momenteel erg droog en er zat een strakke wind. Daardoor sloegen de vlammen in de sparren van een tuin. Daar de sparren heel droog staan, verspreidde het vuur zich razendsnel’, getuigt één van hen. De brandweer werd opgeroepen en was snel ter plaatse. Intussen bleven de sluiswachters niet bij de pakken zitten en hadden zelf een waterslang ontrold, waarmee ze het vuur te lijf gingen. ‘Een geluk dat we dit gedaan hebben of de woning was mee in de vlammen opgegaan’, lieten ze verstaan. De brandweer had de brand snel onder controle. De Anckerstraat en het Sas werden een tijdlang voor alle verkeer afgesloten. Eén van de sluiswachters liep tijdens de bluswerken enkele brandwonden op.

Julien Borremans