©Sophie Richez - De bedankpicknick voor de Ninoofse zwerfvuiljagers in het stadspark

Het stadsbestuur heeft de Ninoofse Zwerfvuiljagers bedankt voor hun inzet met een bedankpicknick in het stadspark

"Jullie zijn het kloppend hart van alles wat met zwerfvuil te maken heeft”

De Ninoofse zwerfvuiljagers zijn een groep van lokale mensen die al een paar jaar in de weer zijn om vrijwillig langs straten, wegjes, bossen en natuurgebieden zwerfvuil op te ruimen. Intussen hebben ze al meer dan 1.000 opruimmomenten (waaronder bijna 50 groepsopruimingen) achter de rug en blijven ze zich dagelijks inzetten om van Ninove een nette en aangename stad te maken.

Het stadsbestuur wil alle actieve zwerfvuilopruimers bedanken voor hun niet aflatende inzet door hen op zondag 12 juni een picknick aan te bieden in het stadspark. Ongeveer 100 vrijwilligers hebben bevestigd dat ze zullen deelnemen aan deze picknick.

©Sophie Richez – Schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen-Groen)

Schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel benadrukt hoe trots het stadsbestuur wel niet is op de Ninoofse zwerfvuiljagers. “Exacte cijfers hebben we niet, maar ik denk dat de zwerfvuiljagers één van de meest actieve en gedreven actiegroepen rond zwerfvuil van Vlaanderen zijn,” vertelt Vande Winkel, “Niet alleen hun opruimacties op het terrein, ook de sensibilisering via de sociale media is voor ons een enorme hulp. Een bedankje in de vorm van een picknick was dus meer dan op zijn plaats.”

Oprichter Kris De Wit, die zelf al het idee had om iets te organiseren rond de 1.000ste opruiming, was tevreden: “We blijven doorgaan en zullen de opruimingen nog perfectioneren.”

©Sophie Richez – De bedankpicknick voor de Ninoofse zwerfvuiljagers in het stadspark.
©Sophie Richez – Burgemeester Tania De Jonge
©Sophie Richez – De bedankpicknick voor de Ninoofse zwerfvuiljagers in het stadspark.
©Sophie Richez – De bedankpicknick voor de Ninoofse zwerfvuiljagers in het stadspark
©Sophie Richez – De bedankpicknick voor de Ninoofse zwerfvuiljagers in het stadspark
©Sophie Richez – De bedankpicknick voor de Ninoofse zwerfvuiljagers in het stadspark
©Sophie Richez – De bedankpicknick voor de Ninoofse zwerfvuiljagers in het stadspark