Feestelijke opening van de nieuwe gebouwen van basisschool Hunnegem

Geraardsbergen. Na een investering van twee miljoen euro heeft de Vrije Basisschool Hunnegem een nieuwe start genomen. De school werd gebouwd rond een Romaanse kerk waar de zusters Benedictinessen vanaf 1624 in een klooster onderdak vonden. In 2009 verliet de laatste zuster de priorij en werd de school ondergebracht in de aanpalende lokalen.

De gebouwen waren aan een stevige renovatie toe. De kleuterlokalen en het sanitair zijn nieuw. Er is een turnzaal, moderne leslokalen met digiborden. Ook de tuin mag gezien worden. De school ijvert ook voor de erkenning als Unesco-school. Daarom moet er vanaf volgend jaar gewerkt worden rond thema’s als interculturele dialoog, verbondenheid, duurzame ontwikkeling…

Ook zuster Lutgarde – de laatste priorin van Hunnegem – was op de opening aanwezig, samen met de directeur-generaal van het katholiek onderwijs Lieven Boeve en minister Vincent van Peteghem (CD&V). Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) en schepen Fernand Van Trimpont (CD&V) waren eveneens van de partij.

De opening werd afgesloten door een choreografie van kinderen onder leiding van het Artiestenbureau Axion rond een brandend hart, wat moet verwijzen naar het logo van de school ‘de warmste school in het hart van Geraardsbergen’.

Julien Borremans