Dames Voorwaarts Gijzel Oosterzele starten sterk in Beker van België

Stunten in Westerlo?

De damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele is sterk gestart in de Beker van België. Met 8 – 2 heeft de A – ploeg tegen het gerenommeerde Sint – Truiden VV een ronduit indrukwekkende zege geboekt. De gemotiveerde VGO – dames zetten hun ambities meteen extra kracht bij. Een damesploeg met een ziel. Met een straat voorsprong winnen, de VGO – dames hebben alweer eens sportief verrast. Er leeft iets in de damesploegen, na de titel in tweede provinciale is de honger nog lang niet gestild.
De inzet was duidelijk. VGO startte tegen Sint – Truiden heel goed en complex-loos. Het werd snel 2 – 0, en de VGO dames bleven maar gaan en dreven Sint – Truiden tot het uiterste dat uit enkele mogelijkheden ook tweemaal kon scoren. Finaal 8 – 2. De toerenteller van VGO draaide op volle toeren, acht treffers alsjeblief. Simpel gesteld, de VGO – damesploeg heeft veel wat een modern team moet hebben, individuele acties, loopvermogen, snelheid, scorend vermogen en werklust. Dominant. In een fysiek veeleisende competitie in eerste provinciale zien we deze ploeg zijn ‘mannetje’ staan. De uitdaging in nu om elke week in, week uit sterk te blijven spelen en beslissend te zijn. Net zoals vorig seizoen – de A – ploeg won al zijn wedstrijden – productief zijn. De constante in de prestaties is nodig als je de top wil. De VGO – dames voetballen niet alleen met een flair van zelfvertrouwen, er staat een hechte ploeg op het veld.  Men wroet voor mekaar dat het geen naam heeft. Dat belooft voor de komende wedstrijd in de Beker en de nakende competitie. In eerste provinciale voetballen de kwieke VGO – dames tegen Aalst, Evergem, Erembodegem, Mariakerke, Ninove, Serskamp – Schellebelle, Beveren, Borsbeke, Merelbeke, Waasmunster en Zele.
In de Beker van België is de eerste horde genomen. Op zaterdag 20 augustus trekt de VGO – damesploeg naar Westerlo. Aftrap: 14 u. De tweede horde in en tegen Westerlo (ploeg uit eerste nationale) kondigt zich niet gemakkelijk aan. Maar VGO is slim en geslepen. Al wie de damesploeg van VGO genegen is, hoopt op een succesvol vervolg van VGO in de Beker van België. De dames kunnen alweer geschiedenis schrijven. Duimen maar. (mvdv, foto’s ddl)
Sint – Truiden