ingezonden foto Léon

Musicus en Operazanger uit Melle opent voor de 50ste maal nieuw koorseizoen

Half augustus, even na de 15de, opent musicus en operazanger Léon-Bernard Giot uit Melle, het nieuwe koorseizoen met niet minder dan   5 vierstemmige koren in 3 provincies : West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant.
De Zilte Hartegalmen in Nieuwpoort, de Sirenen in Middelkerke, het Martinuskoor in  Zomergem, het Sint-Pieterskoraal in Merelbeke en het Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone in Dilbeek.

ingezonden foto Léon

LB Giot, een internationaal gevestigde waarde in korenland, lid van I.F.C.M. de wereldwijde korenfederatie, en meertalige afgevaardigde voor België van WVD World Voice Day of de Werelddag van de Stem, kan bogen op meer dan 50 jaar koorleiderschap in ons land, zowel van kinderkoren, jeugdkoren, volwassenenkoren, mannen-koren, operakoren en grotere formaties. Hij is daarnaast ook orkestleider en operazanger, alsook voorzanger-orgelist in meerdere parochies in vier bisdommen.
Meerstemmige koren zijn permanent op zoek naar nieuwe koorleden, in alle stemmen : sopranen, alten, bassen, tenoren, coloraturen, contra-alten, baritons, edelbassen, 2de tenoren . . .
Veel mensen die graag zingen, kunnen ook zeer goed zingen zonder het zelf te beseffen en aarzelen om aan te sluiten bij een koor.
Veel solisten zijn ook eerst in een koor begonnen om ervaring op te doen en repertoire op te bouwen !
Leeftijd speelt geen rol, want de stem is het allerlaatste wat bij de verouderende mens verdwijnt ! Bewijs : onze oudste actieve koorzangers zijn onze bas Frans met 94 lentes, en Mariette, sopraan-soliste met 90 lentes ! ! ! Onze jongste is er 12 . . .
Plaats voor iedereen dus !

INFO

Opera-Artiestenmis instuderen op vraag van V.L.K. vzw De Vrienden van de Lyrische Kunst. De eerstvolgende uitvoeringen zijn in juni 2023 te Gent en te Nieuwpoort-Stad.
Repetitiedagen : vanaf 17 / 08 / 2022 ! ! !
Maandag :                    19:45 h tot 21:45 h SPK Merelbeke
Woensdag :        20:00 h tot 22:00 h Singhet Scone Dilbeek
Donderdag :       19:30 h tot 21:30 h Martinuskoor Zomergem
Vrijdag :             20:00 h tot 22:00 h De Sirenen Middelkerke
Zaterdag :           18:00 h tot 20:00 h De Zilte Hartegalmen Nieuwpoort

Contact :             0476 431 990   LBGiot@belgacom.net

X