©Radio Ninove

Leerlingen van het BuLO Hartencollege in Ninove brachten dinsdagmiddag een bezoek aan de studio van Radio Ninove

“We leren rond het thema muziek en dan mag een bezoek aan de radio van Ninove niet ontbreken”, zegt juf Tiffany.

De radio kent geen geheimen meer voor de leerlingen van groep 7 van het BuLO (buitengewoon lager onderwijs) Hartencollege in Ninove. Tijdens hun bezoek aan de studio van Radio Ninove leerden ze hoe de radio werkt en kropen ze zelf achter de microfoon.

“Het was mooi om te zien hoe de leerlingen onder de indruk waren van de studio”, zegt netmanager Ewoud Van der Poorten. “En ze waren vooral nieuwsgierig naar hoe alles werkt. Dat is een goed teken, want misschien zit onze volgende presentator wel tussen deze kinderen.” Radio Ninove is van plan om in de toekomst vaker bezoeken als dit aan te bieden. “We hadden zelf al een plan uitgewerkt om scholen te ontvangen, maar dat is nu allemaal in een stroomversnelling geraakt. We kijken uit naar de volgende klas enthousiaste kinderen.”

© Radio Ninove

“Het is spannend wachten tot zondag. Dan zijn we te horen op de radio”

“We werken in de klas rond het thema muziek en we willen de leerlingen met zoveel mogelijk aspecten van muziek laten kennismaken”, zegt juf Tiffany. “Dan mocht een bezoek aan de studio van de lokale radio niet ontbreken. Het was super dat de leerlingen zelf ook achter de microfoon mochten staan. Het is nu spannend wachten tot zondag, want dan zijn we te horen op de radio.”

Het resultaat van het bezoek hoor je zondag 16 oktober tussen 12 uur en 13 uur op Radio Ninove via 95FM, DAB+, www.radioninove.be en de Radio Ninove App.

© Radio Ninove
© Radio Ninove
© Radio Ninove