Kettingbotsing met tractor zorgt voor ellenlange file

Nederboelare. Zaterdag 22 oktober viel omstreeks 13.30 uur een tractor met een gevulde aanhangwagen stil op de Zonnebloemstraat aan de lichten met de Astridlaan. Om nog onbekende redenen viel de tractor stil en bolde achteruit. Daarbij botste het zware voertuig tegen een wagen die achter hem aansloot. Deze wagen botste op zijn beurt tegen een andere auto die achter hem stond. Dit leidde tot een kettingbotsing waarbij verschillende voertuigen beschadigd werden. Gelukkig waren er geen gewonden te betreuren. Door het ongeluk werd het kruispunt aan de Astridlaan op de Zonnebloemstraat voor alle verkeer geblokkeerd. Al vlug strekte de file zich uit tot aan het rondpunt met de Weverij- en de Voldersstraat, waar het verkeer ook geblokkeerd raakte. De politie leidde het verkeer via de parking van de Bon’ap om.

Julien Borremans