De Nacht van de geschiedenis Davidsfonds Oosterzele

Ilse Landuyt, ze vertelt over geschiedenis zoals wij het op school nooit hoorden!

De Nacht van de geschiedenis is een jaarlijks weerkerend evenement van het Davidsfonds, van 7 tot en met 13 november 2022 kan je opnieuw het verleden induiken met de 20ste editie van Nachten van de Geschiedenis. Verspreid over Vlaanderen en Brussel organiseren tal van Davidsfonds-afdelingen geschiedenisactiviteiten.

De geschiedenis van de kus

Ilse Landuyt studeerde Politieke en Sociale Geschiedenis van de Westerse Wereld en Romaanse Filologie.Met veel vrolijke, soms trieste, maar altijd zedige anekdotes werpt zij een steelse blik op de geschiedenis van de liefde, het huwelijk en de kus en wat daar zoal van komt. Een wervelend stuk met uitgebreid beeldmateriaal en … zonder schuine moppen, uiteraard. Maar een wervelend stukje Plato, goede raad van Plutarchus, het Morganatisch huwelijk en de Karolingische echtscheiding, het vangen van olifanten in de woestijn, kinderboerderijen, vondelingenschuiven, beroemde weeskindjes en  vreemde tradities.