Guido De Lil (67) nieuw gemeenteraadslid voor Vlaams Belang

'Een steeds groter probleem vormt de omvolking.'

Geraardsbergen. Dinsdag 8 november werd Guido De Lil geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor Vlaams Belang Geraardsbergen. Hij vervangt daarmee Alexandra Remory. Remory was niet meer gedomicilieerd in Geraardsbergen, wat een voorwaarde is om te kunnen zetelen. In 2021 verliet ze het Vlaams Belang en ging korte tijd als onafhankelijke zetelen.

Guido De Lil is 67 jaar, gepensioneerd en weduwnaar. Hij is al 8 jaar actief bestuurslid van Vlaams Belang Geraardsbergen: eerst als secretaris en vervolgens als ondervoorzitter. ‘Ik koos voor Vlaams Belang, destijds nog Vlaams Blok, omdat de partij streeft naar Vlaamse onafhankelijkheid. Een steeds groter probleem vormt de omvolking, met anderstaligheid tot gevolg. Het migrantenbeleid moet veel strenger worden aangepakt. De strijd tegen islamisering, criminaliteit, drugs, sociaal onrecht, het linkse Vivaldi-geklungel is reden genoeg om te kiezen voor het Vlaams Belang’, laat Guido De Lil verstaan. Samen met gemeenteraadsfractieleider Hans De Gent zal Guido De Lil een tweekoppige fractie vormen in de gemeenteraad van Geraardsbergen.

Julien Borremans