‘MuurClassic’ tilt Stadsprijs naar een hoger niveau

Geraardsbergen. Lokaal Bestuur Geraardsbergen heeft in overleg met het Sportverbond beslist om de traditionele kermiskoers ‘Stadsprijs Geraardsbergen’ te vervangen door ‘MuurClassic’, een wielerwedstrijd op hoger niveau maar met behoud van de basiselementen van de kermiskoers. De eerste ‘MuurClassic’ zal plaatsvinden op woensdag 30 augustus 2023.

 ‘MuurClassic’ wordt een UCI 1.2 wielerwedstrijd die de mogelijkheid biedt aan enkele pro-continentale en continentale ploegen om zich te bewijzen op en rond de befaamde Muur van Geraardsbergen. De organisatie is volop bezig met het uitstippelen van het parcours en het contacteren van de deelnemende ploegen. Lokaal Bestuur Geraardsbergen zal deze wedstrijd organiseren, samen met enkele enthousiastelingen met een hart voor de wielersport. Traditionele elementen die eigen zijn aan een passage door de Oudenbergstad worden behouden.

Zo is de aankomst voorzien op de Vesten, wat volgens velen de mooiste aankomstplaats is in België. “‘Stadsprijs Geraardsbergen’ zorgde voor veel ambiance op de Markt en in de binnenstad. Diezelfde sfeer willen we ook creëren tijdens ‘MuurClassic’. De combinatie van een aangename stadsbeleving en wielersport op hoger niveau is een mooie opstap voor Geraardsbergen als wielerstad”, zegt schepen van Sport Stephan De Prez.

“We willen de opkomende wielrenners alsook de gevestigde waarden de kans geven om deze wedstrijd te winnen. In Geraardsbergen wint iedereen graag”, vult Geert Pieraert aan. De wedstrijd gaat door op woensdag 30 augustus 2023, tijdens de zomerkermis van Geraardsbergen. Met het opwaarderen van de wedstrijd zal ook een publiekszone en een VIP-café worden ingericht op de Vesten.

Julien Borremans