Illustratieve afbeelding van Carole LR via Pixabay

Onderzoek kindermishandeling crèche ’t (B)engeltje in Oudenaarde heropend

Het parket laat weten dat het onderzoek naar kindermishandeling de crèche ’t (B)engeltje in Oudenaarde werd heropend na actuele artikels in de media.

Op 20 september 2021 boden een aantal ex-werknemers van de crèche ‘t (B)engeltje in Oudenaarde zich aan bij de politie. Zij deden aangifte van kindermishandeling. De aangifte had betrekking op het onder dwang toedienen van eten en drinken en het minutenlang opsluiten van kinderen in een bergruimte. De aangifte werd onmiddellijk overgemaakt aan het parket Oost-Vlaanderen en het parket startte vervolgens een opsporingsonderzoek. Het dossier werd vervolgens aangemeld bij het agentschap ‘Opgroeien’. Een aantal ouders van kinderen die in de crèche werden opgevangen, werden verhoord. De verdachten, namelijk de uitbaatster van de crèche, haar moeder en haar zus, werden verhoord en ontkenden de aantijgingen. De feiten werden uitgebreid onderzocht, maar uit het onderzoek kwamen onvoldoende bewijzen naar voren waarop het dossier geseponeerd werd op 12 januari 2022. Tussen het sepot en de informatie die momenteel in de media circuleert, zijn geen nieuwe aangiften bij het parket binnengekomen. Gelet op actuele artikels in de media, heeft het parket OVL besloten om het onderzoek ambtshalve te heropenen.