Nog meer activiteiten rond Sinterklaas in Zottegem

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben wij al bericht over het programma van de Sinterklaasintrede in Zottegem op zaterdag 19 november, maar deze gebeurtenis betekent ook de aankondiging van nog een aantal andere activiteiten die in de komende dagen en weken georganiseerd worden en waarbij de Sint en zijn Pieten centraal staan.

  • ZOEKTOCHT

Zo kunnen jonge speurneuzen van zaterdag 19 november tot dinsdag 6 december op zoek gaan naar een twintigtal ondeugende Pieten (onder de vorm van raamstickers van ca. 60 cm hoog) die zich verstopt hebben bij handelaars in de centrumstraten. In sommige etalages zal echter een kleinere poster van een foppietje opgehangen zijn… Het startpakket voor deze zoektocht bevat een Pietenmuts, een button van Hulppiet, een sticker van Team Zoekpiet (om op de jas te kleven) en een Pietenpaspoort waarin de kinderen elke gekke Piet die ze aantreffen, kunnen aanvinken met een speciaal hulppietenpotlood. Dit startpakket kost 2 euro en is te verkrijgen in de bib en bij de dienst toerisme in het stadhuis (+ op de Markt uitsluitend op zaterdag 19 november tijdens de Sinterklaasintrede).

  • HEMELBUS, THEATERSHOW EN LIVE ONTMOETING

Ook van 19 november tot 6 december kunnen kinderen die een briefje en/of kleurplaat naar Sinterklaas willen versturen, hiervoor opnieuw gebruikmaken van de speciale Hemelbus die ditmaal aan het stadhuis op de Markt een plaats krijgt (wegens restauratiewerken dus niet aan het Kasteel van Egmont/bib). Sinterklaas stuurt alleszins een briefje terug. Wie de Sint (nog) eens live wil ontmoeten, kan dit op woensdag 30 november in het Huis van het Kind aan de Kloosterstraat. Sinterklaas zal er vertoeven van 14u30 tot 16u30 in het gezelschap van Glitterpiet en Ballonnenpiet, terwijl de voorleesdames van de bib ook voor leuke Sinterklaasverhalen zullen zorgen. Ten slotte is er nog op zondag 4 december om 15 uur in het CC Zoetegem een familievoorstelling (voor iedereen vanaf 5 jaar) rond een geheimzinnige brief die de Pieten plots vinden terwijl ze druk in de weer zijn met cadeautjes inpakken en die ze natuurlijk aan de Sint laten zien… Tickets voor deze show vol muziek, dans en humor kosten 10 euro en 6 euro voor kinderen -12 jaar. Reserveren kan via www.cczoetegem.be en bij de Uitbalie door middel van een e-mail naar uitbalie@zottegem.be of telefonisch via 09 364 69 33.