Cloé Roussel (13 jaar) danste zich op de Rtbf stevig in de kijker

Cloé Roussel met haar fiere papa

Goeferdinge. Cloé Roussel (13 jaar) is deze avond op de Rtbf te zien. Ze danst zich in het nagelnieuwe programma ‘The Dancer’ stevig in de kijker. ‘Cloé is een aanstormend toptalent’, weet Rani Cromphout van de dansschool We R Dancers, waar het perfect tweetalige danswonder vier dagen in de week danst.

Deze avond is Cloé Roussel op de Rtbf te zien. Ze danst zich in het nagelnieuwe programma ‘The Dancer’ naar een halve finale. Het danswonder uit Goeferdinge is pas dertien jaar, maar danst al acht jaar, waarvan drie jaar in de Geraardsbergse dansschool We R Dancers. Rani Cromphout dicht haar een heuse danscarrière toe: ‘Cloé heeft het dansen in de genen en kan heel veel stijlen aan. Ze is erg gedreven en bijzonder leergierig. Dansen vormt niet alleen een passie voor haar, maar is ook een taal waarmee ze haar emoties en gedachten verwoordt.’

Cloé danste op de Rtbf solo en schreef haar choreo voor een stuk zelf. De jonge danseres uit Goeferdinge liet zich volledig gaan op Finesse van Bruno Mars en Cardi B en danste Hiphop, een heel actieve en energieke dansstijl.

Disneyland
Cloé schreef zich in voor een auditie en werd geselecteerd. De jonge danseres danste voor een spiegel. Ze zag enkel zichzelf, maar ook het publiek en de jury – die achter de spiegel zitten – konden haar aan het werk zien. Zowel de jury als het publiek waren weg van haar danstalent. Maar liefst 82 procent van het publiek koos voor haar, terwijl 75 procent volstond om de spiegel te laten opengaan. Dan volgde nog een selectie van de coaches, waar Cloé helaas de duimen moest leggen en niet voor de finale werd geselecteerd.

Cloé Roussel is geboren en getogen in Geraardsbergen. Ze gaat naar de Middenschool. Niettegenstaande ze heel erg gepassioneerd is door dansen en ze later professioneel wil gaan, heeft ze zich ook voorgenomen om een diploma te halen. Intussen oefent ze zes uur per week in de dansschool We R Dancers. Haar dansstijlen zijn Hiphop, Acro, Dancehall, Jazz en Modern. Bovendien zit ze in de crew van de dansschool, wat wil zeggen dat ze aan competitiedansen deelneemt.

Intussen zit het dansfenomeen niet stil. Op 19 maart zal ze te zien zijn in de parade in Disneyland in Parijs, waar ze met tweehonderd andere dansers Micky Mouse zal voorgaan. Cloé droomt intussen heel stilletjes van een internationale danscarrière.

Julien Borremans