Vuurwerk op het podium voor Levi

Zottegemnaar Levi Badie stunt een tweede keer in Amerika

Op de Brainerd International Raceway in Minnesota stond Levi maar liefst 2 keer op het podium – een tweede plaats en een ongelooflijke eerste plek.

Het talent van de jonge motorrijder is stilaan wel duidelijk. Op een alweer voor hem onbekend circuit vertrok hij na de kwalificaties op de 8ste plaats op de startgrid. In de eerste race stoof hij naar de tweede plaats – maar snel als hij leert stond hij op het hoogste schavot in de tweede race na nagelbijters van twee laatste rondes. Het team van zoon (Levi) en vader (Dave – mecanicien) bokst op hoog niveau tegen volwaardige moto teams en speelt het klaar om opnieuw opmerkelijke resultaten te behalen. In regenachtige omstandigheden waagde Levi zich toch op het circuit tijdens de eerste kwalificatie. Slechts met 6 van de 24 rijders proefden ze van het circuit met zo’n hondenweer.

Dave: “Veel opties hebben we uiteraard niet; elk circuit is voor ons nieuw en Levi moet niet alleen de juiste bochtenstralen leren kennen; ook de juiste instellingen vinden is belangrijk. Gelukkig heeft Levi veel feeling met de moto en kan hij me aangeven wat beter moet – dan is het een kwestie van juist bij te stellen. We zijn heel goed op elkaar ingespeeld en schakelen snel. Zijn leercurve op het circuit is fantastisch. Hier staat een fiere vader!”

“Na de tweede kwalificatie mochten we starten op de 8ste gridplek “, vertelt Levi. “Het is toch altijd wat zoeken op een nieuw circuit. Ik zat nog 0,8 seconden achter op de eerste rijder na de kwalificaties. De afstelling van de remmen kon wat scherper dacht mijn pa. En dat rendeerde bij de race. Ik kon opschuiven naar plaats 2 – je moet toch doorheen die tragere  groep rijders laveren. De eerste rijder had toch een behoorlijk kloofje gemaakt en dat kreeg ik niet meer dicht. Maar uiteraard was ik heel blij met de tweede plaats, ik voelde dat er nog meer inzat.”

De tweede race op zondag werd nagelbijten – opnieuw gestart als 8e – de kwalificatieplaats gold voor 2 races- schoof Levi na 5 laps indrukwekkend op naar de eerste plek. Eén kleine stuurfout en alles leek verloren na een kort bezoek off-road – gelukkig kon hij de moto recht houden en verder racen. Opgeven staat bovendien ook niet in het woordenboek van Levi, integendeel. Hij slaagde erin het gat tegen ronde 8 weer te dichten. Erop en erover moet hij hebben gedacht: na bochtenwerk voor gevorderden wist Levi telkens de juiste slipstream te pakken en kwam hij amazinly als eerste over de streep! De geblokte vlag lachte hem toe en in het bomvolle supportercafe de Vliegende Schotel -waar ze alles live volgen- ging bijna even echt van de grond – het dak ging er in elk geval af.

De sponsors van Levi en Badie Racing Team zijn uiteraard zeer tevreden met deze topprestaties : Travo, Becoma, Circuitfun, Grafical Racing Design, Variphone feesten mee – De Vliegende Schotel probeert nog te landen !

Ondanks dat Levi de eerste 2 races moest missen schoof hij intussen op naar de 5e plaats in het puntenklassement op slechts enkele punten van de 2e plaats

Zelf sponsor worden van Levi en een toptalent steunen? badieracing@gmail.com

TB

Lees ook