Wagen maakt inschattingsfout met vrachtwagen en kantelt op E40 in Vlekkem

Deze namiddag rond 14u45 gebeurde op de E40 ter hoogte van Vlekkem (Erpe-Mere) een ongeval waarbij een vrachtwagen en personenwagen met elkaar in aanraking kwamen. Vrij snel vormde zich een file van meer dan tien kilometer langs beide richtingen. Er moest één persoon bevrijd worden uit het voertuig.

Het was een personenwagen die in aanrijding kwam met een vrachtwagen en dit in de richting van Brussel bijna de afrit van Erpe-Mere. Buurtbewoners hoorden opeens een knal en zagen dat een witte wagen op zijn flank terecht gekomen was. De brandweer en het verzorgingspersoneel kwamen ter plaatse en moesten één persoon bevrijden uit het voertuig, deze werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een inschattingsfout zou aan de basis liggen van het ongeval bij het wisselen van rijstrook. Door het ongeval waren er twee rijstroken versperd waardoor een lange file ontstond. Deze was zeker tien kilometer lang en al op te merken vanaf Merelbeke. Door heel wat nieuwsgierigen ontstond aan de andere rijrichting Oostende een even lange file.