Dubbelconcert als afsluiter van viering 100-jarig bestaan van Vrije Kunstkring Zottegem

De koninklijke harmonie Vrije Kunstkring Zottegem mocht dit jaar 100 kaarsjes uitblazen en uiteraard zou deze bijzondere verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo werd dit feestjaar op een passende manier ingezet met een extra Jubileumconcert waarvoor op 11 februari het OC Velzeke helemaal vol liep en – na tussenin het twaalfde Lenteconcert in mei – wordt nu ook het traditionele Eindejaarsconcert dat al meer dan 40 jaar op het programma van de Vrije Kunstkring staat, een speciale en feestelijke editie.

In het kader van de viering van het 100-jarig bestaan zal de Zottegemse harmonie immers op zaterdag 9 december op het podium plaatsnemen samen met de koninklijke harmonie Noorderlicht uit Zelzate die zelf ook haar 90-jarig jubileum viert (en bij wie de Vrije Kunstkring op 2 december te gast is). Onder leiding van William Spittael die ook bij beide muziekverenigingen apart als dirigent actief is – bij de Vrije Kunstkring al 20 jaar, sinds 2003 – zullen Noorderlicht en de Vrije Kunstkring gezamenlijk als een 60-koppig harmonieorkest een uniek Dubbelconcert verzorgen met op het programma een mix van zowel film- en popmuziek als typische werken voor harmonieorkest en een vleugje klassiek.

Voor deze wervelende muzikale avond wordt met alle sympathisanten en muziekliefhebbers afspraak gemaakt om 20 uur de feestzaal Bevegemse Vijvers (de deuren gaan open om 19u30). Toegangskaarten kosten 12 euro (aan de kassa 15 euro) en zijn te verkrijgen bij alle bestuursleden en muzikanten. Ook is reservatie mogelijk door middel van een e-mail naar vrijekunstkring@gmail.com of telefonisch via 0471 33 46 42.