So-Swing festival moet van Dag van de Arbeid een dansfeest maken

Geraardsbergen. Vooruit Geraardsbergen nodigt alle inwoners van de stad en omstreken uit om te feesten op 1 mei tijdens het So-Swing festival. De traditie van 1-mei en hedendaagse muziek komen samen op de Markt (ter hoogte van café t’BIT en zaal gROOD Verzet) vanaf 14u30.

‘So-Swing is meer dan een muziekfestival’, aldus Stijn De Bock, politiek secretaris van Vooruit Geraardsbergen. ‘Het is een feest voor jong en oud waar iedereen welkom is om te genieten van muziek, en van een gezellig samenzijn. We steken de traditie van 1 mei van sociale strijd in een modern jasje.’

Een gevarieerd programma voor jong en oud
Het programma van So-Swing is gevuld met muziek voor jong en oud. Vanaf 14u30 kan je genieten van de swingende beats van Les Princes des Bois. Ben je eerder fan van percussie? Dan mag je om 15u30 zeker niet ontbreken bij het optreden van Trommelkorps. Peter Buekens van de GPS-band zorgt om 17u00 voor onvervalste meezingers. En om de dag af te sluiten, kan je dansen op de muziek van DJ Peter van 18u30 tot 22u00.

Aankondiging lijsttrekker Vooruit-Groen lijst en meer
Tijdens het festival zal Vooruit Geraardsbergen de naam bekendmaken van de kandidaat die de Vooruit-Groen lijst zal trekken voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. ‘Dit is dé gelegenheid om kennis te maken met onze kandidaat en te horen wat we voor Geraardsbergen willen realiseren’, aldus Stijn De Bock.

Voor iedereen toegankelijk
So-Swing is gratis toegankelijk voor iedereen. ‘Vooruit Geraardsbergen nodigt alle inwoners van Geraardsbergen en omstreken dan ook van harte uit om te komen feesten om samen 1 mei te vieren en te klinken op de sociale strijd die we hebben gevoerd en te blijven ijveren voor de strijd die we nog zullen moeten voeren!’ Besluiten Stijn De Bock en Kim Collyns