Grim en Denis winnen voor de vijfde keer ‘3 uur de Muur’ en presteren internationaal verbluffend.

Geraardsbergen. Grim Doclo (33) en Dennis Delannoit (34) (MDS / Food Clinic Sports Team) wonnen zaterdag 25 mei voor de vijfde keer op rij de koers ‘3 uur de Muur’. Onbekend is vaak onbemind. Dit is hier zeker het geval. Want intussen sportte Grim een indrukwekkend palmares bij elkaar.

Grim en Dennis wonnen voor de vijfde keer op rij de koers ‘3 uur de Muur’. In deze race tegen de tijd moeten de deelnemers in drie uur tijd op een uitgestippeld parcours zoveel mogelijk over de Muur fietsen. Dit kan individueel, maar ook in ploegen van twee of vier personen. Grim en Denis koersten 31 keer de Kapelmuur op en legden meer dan 102 km af.

Grim en Denis maken deel uit van een ploeg uit Geraardsbergen, opgericht in 2018. Dit gezelschap concentreert zich op multisports, zoals duatlon, triatlon, lopen, fietsen, mountainbike…  ‘Voor ons is het belangrijk dat we ons van onze beste sportieve kant laten zien’, geeft Grim mee. Dat doen ze met verve. ‘Mijn leven bestaat voornamelijk uit mijn job en sporten. Daarnaast schiet er niet meer zoveel vrije tijd over’, vertelt Grim. Grim is teamleader bij Securail. Hij is leerkracht lichamelijke opvoeding maar verliet een aantal jaren geleden toch het onderwijs.

Grim en zijn ploegmakkers nemen daarnaast nog deel aan andere wedstrijden. Binnen enkele weken rijden ze de 12 uur van Zolder. Ze nemen deel met drie mannen- en één vrouwenploeg. In 2021 schreef Denis en enkele kompanen deze wedstrijd op hun palmares.

Fietsen is één van de sporten die Grim beoefent. De veelwinnaar is eigenlijk een duatleet. Jaarlijks neemt de man uit Goeferdinge deel aan 10 tot 15 duatlons. Vorig jaar won hij drie wedstrijden. Dit jaar behaalde hij een zilveren medaille op het Europees Kampioenschap. Vorige week won de ploeg nog het WK triatlon relay in Slovakije. Tijdens de wedstrijd is er een atleet die zwemt, een andere die fietst en tenslotte een derde die loopt. Grim en zijn ploegmaten mochten deelnemen aan het WK omdat ze de Challenge Geraardsbergen dit jaar hadden gewonnen.

Dit jaar concentreert Grim zich op het wereldkampioenschap lange afstand in Zwitserland. Wordt zeker vervolgd.

Julien Borremans

Beelden: © Silkeb.photography