Vrouwen met interesse in rugby? Dames Pink Rhinos Oudenaarde starten met nieuw team!

1 (1)

Oudenaarde, 07/08/2017 –  Het betreft een competitie voor beginnende damesploegen, waar men 10 tegen 10 speelt in plaats van 15 tegen 15 in tweede nationale. Bedoeling is dat nieuwe dames er kunnen spelen om ervaring op te doen, maar dat zij ook aangevuld worden met ervaren rotten die het wat rustiger aan willen doen.

De dames van Rhinos Rugby Oudenaarde sloten vorig seizoen af in schoonheid met een tweede plaats. Ze slaagden er als enige in om leider Gent te kloppen en noteerden slechts 1 nederlaag en 1 gelijkspel in een seizoen met voor de rest enkel overwinningen! Jammer genoeg werden sommige speelsters een beetje slachtoffer van hun eigen succes. Op een wedstrijdblad is slechts plaats voor 22 speelsters en al te vaak moest de club speelsters teleurstellen die maar aan weinig speelminuten geraakten. Op het einde van het seizoen sloten nog een 5 tal nieuwe dames aan, dus er moest een oplossing komen.

1 (2)

Na wat overleg werd besloten om een tweede team in te schrijven in de Challenge competitie. Het motto van deze challenge ploeg is: “Trainen en spelen wanneer het past en vooral veel (rugby)plezier maken!”. De Pink Rhinos zoeken voor deze challenge ploeg nog een aantal nieuwe speelsters om telkens met genoeg volk te zijn op de wedstrijden van beide teams. Dames van alle leeftijden (van 14 tot ….) zijn welkom! De trainingen zijn vorige week gestart en gaan door op woensdag en vrijdag van 20u tot 22u. De competitiewedstrijden starten op 9 september, echter het weekend ervoor organiseert Rhinos Rugby Oudenaarde op 1 en 2 september hun heuse “Preseason Tournament”.

1 (3)

Geïnteresseerde speelsters  kunnen mailen naar teamverantwoordelijke Sofie Lodens: Sofie.Lodens@rugby-oudenaarde.be of bellen of smsen op 0472344743