7de Memorial Willy De Rijck kermiszondag in Ophasselt

sized_1-RUDY6383

Ophasselt, 13/08/2017 – Als u dit leest, resten nog slecht vier weken (10 september 2017 ) om voor de derde keer in Ophasselt de Lotto Beker van Belgi ë voor nieuwelingen te mogen verwelkomen. VZW Sportcomiteit Bavegem en Veloclub De Moedige Wielrijders Deftinge bundelen opnieuw hun krachten samen om te streven naar een perfecte organisatie.

We trachten onze wielerwedstrijd m éér uitstraling te geven, zoals ”Willy” het zou gewild hebben. De nationale uitstraling van deze competitie mag best gezien worden. De familie De Rijck is dan ook bijzonder trots. Sinds vorig jaar is er ook een Bergprijs “Matiz Vander Poorten”, dit om onze jeugdige beloftevolle renner uit Ophasselt te herdenken. De vijftien jarige renner Matiz, beloftevol wielrenner, nieuweling uit Ophasselt, lid van de Tieltse Renners, is op zaterdag dertig april 2016 om het leven gekomen, nadat hij iets iets na de middag in aanrijding was gekomen met een lijnbus te Deinze/Meigem. Matiz het ga je goed hierboven jongen. We zullen u nooit vergeten, je zal aan de hemel schitteren samen met onze andere ster.

De winnaar van deze zevende uitgave “Memorial Willy De Riijck” ontvangt een reischeque ter waarde van 750 euro. Deze organisatie biedt een wielerstage aan bij ex-profrenner Serge Baguet” in het Spaanse Mojacar. De wielersportwereld, de familie en vrienden van Serge Baguet zijn in diepe rouw op negen februari dit jaar. Wij, VZW Wielersportcomiteit verliezen onze Peter van de vereniging. Maar vooral verliezen verliezen we een fantastisch mens. Vele overwinningen heb je op je palmares, met de mooiste, de ritoverwinning in de Ronde van Frankrijk 17 é etappe 2001 en Belgisch Kampioen op de weg, Elite 2005. Super man. Serge, je hebt nu ook gebeukt en gestoempt tegen deze vreselijke ziekte, maar het mocht niet zijn. We gaan je missen. Eveneens bijzondere herdenking dit jaar aan overleden vrienden. Jan Den Tandt; Jan, een trouwe sponsor van het eerste uur. Luc Wattenberge; Na een slepende ziekte is vrijdag 12 mei Luc overleden. Rene Van Gysegem; Op donderdag 20juli 2017 is de schatbewaarder van VZW Wielersportcomiteit, Rene na een slepende ziekte overleden.

sized_1-RUDY6367

Ook Derito verschijnt aan de start, dit met een gemengde ploeg. Tomas De Neve, Siebe Deweirdt, Igor Stevens en Bjarne Pieters. Derito heeft namelijk geen nieuwelingen ploeg. De Meter en de Peter van de Ploeg zijn, Rita Antoine en Lieven De Rijck.

(Schietecatte Rudy)

sized_1-RUDY6383

X