Oosterzele: Tweede parkconcert met Tiny Legs Tim

DDL moortsele parkconcert Tiny Legs Tim (1)

Oosterzele, 13/08/2017 – Donderdag ging het tweede parkconcert door in de pastorietuin in Moortsele , de grote spelbreker was de regen maar men had de oplossing en alles werd in het zaaltje er maast in gereedheid gebracht.

Ondanks de regen liep het zaaltje aardig vol met liefhebbers van de blues. Tiny Legs Tim is een bluesman in hart en nieren. Een voortreffelijke gitarist die de verschillende aspecten van zijn idioom tot in de puntjes beheerst. De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal, en kreeg deze lovende woorden van de peetvader van de Belgische Blues, Roland Van Campenhout: De blues spelen is wat hij wil doen voor de rest van zijn dagen. Meer specifiek: vooroorlogse blues zoals die in de Mississippi-delta werd gespeeld. ‘Ik luister al naar bluesmuziek zo lang ik kan herinneren’ Op zolder bij grootvader vond hij een ouwe gitaar uit de jaren ’30. Tiny Legs Tim heeft er alle nummers op zijn debuutplaat op geschreven en ingespeeld voor een live publiek. ‘Maar ik neem ze niet meer mee naar optredens. Die gitaar heeft een te grote emotionele waarde.

Volgende optreden: donderdag om 20.30   Mandolinman

(Danny De Lobelle)

X