Verrassende anekdote voor duivenliefhebbers, vanuit Landskouter!

DDL landskouter kermis 35 j koers (24)

Landskouter, 13/08/2017 – Blik op de kermis in Landskouter, met een leuke anekdote voor duivenliefhebbers!

De kermis werd naar traditie afgesloten met een duivenvlucht waar we deze anekdote optekenden: Landskouter duivenmelkers  organiseren voor de plaatselijke duivenmelkers een kermisvlucht. Ze waren toen nog met een 15 deelnemers. De duiven  werden gelost in Rebecq, een dorpje op de taalgrens richting Frankrijk. De melkers zeiden wel niet hun beste duiven mee te geven, maar toch streden ze allen met hun beste vliegers om de eer en de prijzenpot.

Een paar jaar nadien stond de duivenmelkerswereld van Landskouter op zijn kop : meester Heyerick had bekomen dat hij mocht meespelen met de kermisvlucht. Hij had maar een paar duiven,  deze hadden nog nooit een duivenmand van binnen  gezien en de beroepsmelkers vroegen zich smalend af wat hij zou uitrichten met zijn “ panneschijters”. Wat ze niet wisten was dat hij in alle stilte zijn koppel duiven verscheidene malen had geoefend door ze naar de losplaats te voeren en ze daar los te laten. Uitslag van de kermisvlucht in 1985  1e plaats met zijn “blauwen geschelpte” meester Heyerick en zijn 2e duif ook in de 10 eerste.(de prijsduif werd 18 jaar oud)

Van 1985 tot 1991 zou hij 4 keer als overwinnaar uit de mand komen en de er bij horende series winnen tot jaloezie van de tegenspelers. In de jaren 90 werd een  akkoord bereikt met de spelers van Moortsele, welke dan samen speelden met Landskouter. Er moest dan een duif geschonken worden ter verkoop en voor de plaatselijke vedette was de school uit! Eén memorabele vlucht staat nog in alle Landskouterse duivenspelers hun geheugen gegrift toen de duiven door de toenmalige begeleider Fernand Broeckaert in Quiévrain werden gelost tijdens slecht weer. De dag zelf was maar één duif thuis geraakt en Landskouter zelf was die kermis dinsdag herleid tot ”Landskouter zeehaven”!

(N. Minnaert)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X